7 sep. 2012

Hälsospaning 1

Nike+ Fuelband: Träningsgadget för prylnördar

Maken har skaffat sig ett Nike+ Fuelband, ett måste om man tar pulsen på Lidingöborna. En hypad pryl snart på var mans arm. Fuelbandet går dock ej att köpa i Sverige. Alla utomlandsresande bekanta måste kontaktas för snar leverans hem till Svitjod.
Bandet ser coolt ut, slät svart gummi med lysdioder som indikerar om man sköter sig i träningsspåret eller ej. En skala från röda till gröna dioder visar hur mycket man har kvar tills man uppnår sitt mål av ”Nike+ Fuelpoints” - vad de nu innebär. Jag tror att bandet egentligen bara är en avancerad variant på stegräknare, fast snyggare. Vill man ha statistik i form av vackra linjediagram kan man cynka ihop den med sin dator eller mobil.
När jag försöker hålla min prylnörd till make i handen, då vi går på promenad, blir det kallahanden. Enligt maken måste han svänga på armen när han går, annars räknas inte Fuelpointsen korrekt. Alltså inga romantiska finpromenader med Nike+ Fuelband.

4 kommentarer:

 1. Hahaha oväntat att Q ville ha en sån. Du får impa honom med att du jobbade med personen som var med att skapa detta, för många herrans år sedan ;)
  TT

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va skaparen av fuelband? så det var där du fick pengarna till barren?

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Hehehehe nä, men snygg är han så det skulle jag inte tacka nej till. Han satt i rummet bredvid ateljén och var chef för Sportresor ;)

  SvaraRadera