8 sep. 2012

Hälsospaning 2

Renare utan tvätt
Det är inte bra att tvätta sig, i alla fall inte med tvål och schampo. Man ska över huvudtaget akta sig för ”produkter”. Skönhetsprodukter innehåller så farliga saker att DDT framstår som rena vitaminkuren enligt "ecochic".

Allt fler hoppar över ”tvålandet”
Som skarp kontrast till alco-gelande, desinficerande och bakteriedödande kommer nu: renare utan tvätt-spaningen. Denna spaning är inte ny, den har länge pågått i det fördålda. Skönhetsprodukt-marknaden är stark och mäktig, det blir förödande för dem när det visar sig att man inte behövde "produkter" för att bli ren, svettas mindre, få blankare hår och friskare hy, alltså hålls "ecochic" kort. Reklamen skriker högre än hårrötterna ... gräsrötterna.

Blir man smutsigare av att tvätta sig? 
Ja, enligt bakteriologer är det så. Idog tvätt torkar ut och irriterar huden, dessutom är det fel sorts bakterier som tvättas bort. De ”goda” bakterierna blir färre och de ”onda” blir fler och aggressivare. Tvättar man håret varje dag blir det fett och kliar fortare, duschar man stup i kvarten börjar man lukta snabbare.
    På landet, där den enda källan till renlighet kommer ur ett kallt och ibland föga lockande hav, tvättar man sig ganska sällan. Känner man sig skitig? Nej. Det verkar alltså stämma, men jag fortsätter nog att duscha fast jag hoppar över tvål och schampo, det går visst lika bra med ägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar