12 juni 2013

Kvitton


– Vill du ha kvittot? säger killen i kassan på mataffären.
– Nej, spar pappret, säger jag.

Då måste han skriva ut en 30 cm lång pappersremsa och sedan lägga den i soporna.

–Det är väll inte att spara papper.  
–Vi måste skriva ut, säger han. 
Men varför? Köpet registreras i alla fall i kassan och hur mycket papper blir det om dagen? Tänk alla affärer i hela sverige, 30 cm lång pappersremsa per kund och köptillfälle ... oj oj!

När man handlar något som ska hålla länge, så spar man kvittot för att kunna byta om bajset träffar fläkten, men om man köper mjölk, bröd, fil och flingor 3 gånger i veckan är kvitto onödigt.

Till förslagslistan för en bättre värld adderar jag:
 • Skriv bara ut kvitto om kunden ber om det, annars låt bli!

Nästan alla betalar med kort. Kvittot borde vara digitalt och hänga ihop med kortköpet. Alltså om min mjölk är sur och jag måste gå tillbaka och klaga, drar jag samma kort jag handlade med och vipps ser kassan att jag har köpt mjölk.

3 kommentarer:

 1. Håller med. Men om jag förstått mitt lokala fik MÅSTE de erbjuda kvitto, Skattemyndigheten. Alltså det funkar inte med att du skall be om det ;)
  Ses snart. Kram
  TT

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du handlar någon annan stans än på dit lokala fik så vet du att de skriver ut kvitto vare sig man vill ha det eller ej. När man säger att man inte vill ha kvitto så läggs det i papperskorgen. Skattemyndigheten begär inte in affärens sopor när det är dax för revision. Alla transaktionerna hamnar i datorn i alla fall. Om man då inte vill ha sitt kvitto borde de kunna skita i att skriva ut det. Hajar du?

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera