11 juni 2013

Vilken röta ...

... att jag hade inloggning i datorns komihåg, annars hade det ju varit kört. Tja ba! Long time no see.


Skicka hit Snowden och Manning så fixar vi en it-byrå av kataklysmiska proportioner!
Jag tyckte att jag såg Julian Assange på söder här om dagen, han kan också få vara med i firman tillsammans med Pussy Riot, Malala Yousufzai, KYAnonymous och många mer. 

Nyhetsvärlden är upp åt helvete! Hela jorden (Telus) är en bajskotte och ingen vill göra något för då kan aktieägarna få mindre utdelning.

Krig, övervakningssamhälle, korruption, kvinnoförtryck, barnplågeri, utrotning, katastrof-djurhållning, mat-fusk, livsmedel som inte lever upp till namnet, arbetslöshet/meningslöshet, främlingsförgäntlighet, segregation, resursslöseri, upplopp, överkonsumtion, religiös fanatism (av alla slag), bidöd, människans våld på naturen, människans våld på människan. Och vad händer ... 

– Men oj då, är det så illa? Det var ju synd. Jag ska bara ta bilen till återvinningen och kasta det jag har av fungerande, men inte längre senaste modell. Sen skänker jag lite kosing till något projekt för att känna mig som en god människa. 
NEJ! Gör något på riktigt din dumma Lidingö-kärring! Ut med gurkan ur röven! (är gurkan ekologisk föresten?)

 1. Lärare ska få betyg av eleverna (de som inte är bra omplaceras). Vad man har för lärare är avgörande för skolgången, inte vilken skola man går i. 
 2. Skolan ska ligga nära hemmet så att alla barn ska kunna "gå" dit och ha sina kompisar på nära håll. 
 3. Skolvägen vara säker. Ingen biltrafik tillåten runt skolan mellan 8-9 och 14-16.
 4. Mindre klasser, fler och mindre skolor.
 5. Fler vuxna i varje barns närhet (alla ska ha en fadder som inte hör till familjen).
 6. Barnpension. Man ska kunna ta ut en del av pensionen medan barnen är små. Barn ska kunna vara hemma med sina föräldrar de första åren i stället för att lämnas på dagis.
 7. Alla som kommer nya till landet ska ha faddrar/stödpersoner/kontakter/cotcher och alla medborgare ska vara skyldiga att ställa upp som en sådan.
 8. Köttkörkort. De som inte har ett köttkörkort får inte köpa eller handla med kött. I köttkörkortet ingår det att (under övervarande) föda upp, sköta och slakta sitt eget djur. Ursprungsmärkning (man ska inte bara veta var ifrån djuret kom utan hur den hade det och vad den hette), näringslära och empati-koll.
 9. (Raderade punkten pga ambivalens) 
 10. Småskaligheten ska gynnas. Mindre jordbruk, mindre butiker - kvalitet istället för kvantitet! Färre kedjor och stormarknader.


... denna lista kommer att bli milslång, jag tar den i omgångar.

2 kommentarer:

 1. Bra där bli politiker! Fast jag är inte med dig på punkt 6. Dessutom kan de flesta i Sverige (inte alla) dra ut föräldraledigheten i 2-3 år. Lyxigt. Att vara hemma med barn i flera år har bara funnits ett antal år (slutet 50-60-talet). Det finns forskning som visar att de flesta barn mår bra av dagis (inte alla).
  TT

  SvaraRadera
 2. Först - inte föräldraledig utan tidigt uttag av pension. Man tar ut några år medan man har barn som fortfarande vill vara med en som man jobbar in efter den vanliga pensionsåldern (65).
  Vidare - Lyxigt, det har ingenting med lyx att göra det har med prioriteringar att göra. Många skaffar barn för att de vill vara med dem, uppleva saker tillsammans och lära känna varandra, inte för att dagis fröknarna ska ha någon att byta blöjor på.
  Slutligen - fram till tre har barn väldigt lite utbyte av att vara institutionerade. ettåringen kan möjligen klösa sin jämnåriga kompis lite och ta del av några av de ymnigt förekommande bakterier och virus som man kan slicka sig till på ett dagis. Om 0-3 åringen har riktigt dåliga, missbrukande, sjuka eller bara pucko-föräldrar kanske de mår bättre på dagis. (3-5 kan jag gå med på att det kan vara nyttigt att umgås med andra vuxna och barn.
  Klart slut varulvstjut!

  SvaraRadera