15 nov. 2012

Smuts är nyttigt

På hotellet bor det hundar, något rum är säkert hundfritt, men annars är de överallt. Är det ett speciellt HundHotell? Nää det är ett helt vanlig "Inn" på Engelska landsbygden.

I puben sitter det hundar. Några gäster har ridit hit och ställt hästarna utanför. Det finns hundar på stranden, på bussen, på fiket och på teatern. Det är inte så märkvärdigt, man har djur, hund, häst och så är det bara. Det brukar till och med ligga en stor hund och sova på den gröna mattan i House of Parlament medan debattörerna buuar varandra högljutt. Ingen säger, "det finns faktiskt allergiker här!"

Här tar man inte av sig skorna inne. Heltäckningsmattan suger upp smutsen, även i badrummet. Man sköljer inte sin disk så noga. Stenhusen är fuktiga på både utsidan och insidan. De har antagligen inte spritat sig dagligen eller inte torkat huset med bakteriedödande medel. De har ingen luftrenare eller ventilationssystem utan öppnar fönstret då och då istället. Friskluft och riktig äkta lantlig smuts är bra!

Regnar det ute? nej fukten sitter på insidan. 
Detta är ingen nyhet, länge har vi vetat att för mycket renlighet ej är nyttigt. Det blir bara extra tydligt här, när husen är gamla, dragiga, sneda och fulla med hundar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar